Як вигідно купити однокімнатну квартиру у Львові

14.11.2019

Купівля житла – масштабна подія. І якщо йдеться не про елітні апартаменти, а про купівлю однокімнатної квартири у Львові, складно не переплатити. Про це варто поговорити.

Чому доводиться переплачувати?

Ціна на житло формується з багатьох факторів:

  • Тенденції на ринку нерухомості – що зараз модно серед забудовників і покупців.
  • Стан житла і час його будівництва – первинний чи вторинний ринок.
  • Рівень розвитку інфраструктури – наявність поблизу шкіл, дитячих садків, супермаркетів, розважальних центрів.
  • Транспортна розв’язка – наскільки зручно та швидко можна дістатися до будь-якої частини міста.

Купити однокімнатну квартиру у Львові за вигідною ціною можна, але доведеться поступитися хоча би в одному з пунктів. У середньому ціна за однокімнатне житло починається від 32-35 тисяч доларів. Однак вона може сягнути і 50 тисяч умовних одиниць, якщо, наприклад, купити у Львові однокімнатну квартиру в центрі з сучасним дизайнерським ремонтом, комунікаціями тощо.

Але такі переплати дозволяють зекономити в майбутньому. Наприклад, купівля квартири на околиці міста тягне за собою витрату грошей на громадський транспорт.

Як купити житло вигідно?

Вигідною з фінансової точки зору є купівля квартири в новобудові.

  • До здачі будівлі в експлуатацію ціни на квартири будуть нижчими. Це дозволяє зекономити на етапі купівлі.
  • Деякі забудовники здають будинки-коробки, але є компанії, наприклад, «НоваБудова», де житло без ремонту продається в стані, який вимагає мінімального доопрацювання.
  • Новобудови мають сучасні функціональні системи водопостачання, опалення й освітлення.
  • Якщо у забудовника є власний відділ ремонту, його послуги можна замовити за демократичною ціною, а результат отримати такий, щоб переїхати відразу після підписання угоди.

До цього також слід додати власну розвинену інфраструктуру: не доведеться платити за парковку, якщо в житловому комплексі власний паркінг; можна зекономити на спортивному залі, якщо поблизу є спортивний майданчик тощо.