Переваги купівлі квартири у новобудові у Львові

05.02.2019

Ринок житла у Львові може вразити непідготовленого покупця різноманіттям варіантів, але відразу можна визначити два типи житлової нерухомості на продаж: квартири від забудовника та квартири, що вже мали хазяїв раніше, і продаються ними ж. Відповідно формується первинний та вторинний ринок нерухомості. І зараз квартири від забудовника стають все більш популярними, особливо у Львові. Варто відзначити, чому ця тенденція зберігається вже кілька років.

Кілька сторін економії

Чи не головна причина популярності первинного ринку житла — це те, що ціни на квартири у новобудовах Львова значно нижчі, ніж у випадку вибору інших варіантів. Причини цього різноманітні. Перш за все, купити квартиру від забудовника – значить купити її безпосередньо у того, хто керував проектом будівництва, без зайвих посередників, комісій, доплат тощо.

Львів є одним із найбільш розвинених міст України, яке є популярним центром урбанізації Західного регіону держави. Вартість житла тут передбачувано висока, але це в більшій мірі впливає саме на вторинне житло.

Не варто забувати й про особливість житлового фонду Львова. У цьому місці як ніде більше в Україні зберіглася вишукана австрійська та польська архітектура кінця позаминулого та минулого століть. А квартири у таких будинках дорожчі, ніж у однотипних сірих багатоповерхівках другої половини минулого століття. Відповідно, якщо квартири у новобудовах апріорі дешевші, ніж навіть квартири у цих «панельках», то різниця між апартаментами від забудовника та квартирою в австрійському будинку є ще більш разючою.

Економія

Також варто пам’ятати особливості коливання курсу валют. Гривня впала у порівнянні з доларом США, і якщо подивитися на статистику цін на нерухомість, то можна побачити цікаву тенденцію: у доларах ціна падає, а от у гривнях — росте саме з причин коливання курсу валюти. А забудовник є компанією, для якої продаж житла є головною сферою діяльності, тому він менш чутливий до коливань гривні і більш — до тенденцій на ринку у розрахунках іноземної валюти.

Те, що ціни на квартири у новобудовах Львова нижчі є найочевиднішою, але далеко не єдиною причиною економії. Також варто зазначити:

  • У старих квартирах австрійських та польських будинків система обігріву не відзначається ефективністю. Доводиться витрачати значно більше ресурсів для опалення, оскільки там високі стелі й застарілі прилади обігріву.
  • Купити квартиру у попереднього власника можна, лише заплативши всю суму відразу. А от забудовник пропонує розстрочку, до того ж ціна тим нижча, чим більше часу залишається до того, як будівлю здадуть в експлуатацію.
  • Квартири у сучасних новобудовах є ліквідними, тобто їх можна буде швидко перепродати або здати в оренду, якщо буде потрібно. Ціна буде вельми вигідною.

Однак різниця у ціні на квартири у новобудовах Львова з квартирами вторинного ринку житла не єдина перевага цього варіанта.

Додаткові переваги квартир у новобудовах

Різні забудовники відрізняються тим, які умови вони пропонують своїм клієнтам. Але компанія «НоваБудова» відзначається не лише можливістю зекономити, а й кількома іншими перевагами. По–перше, йдеться про планування квартир. Апартаменти від «НоваБудова» і, зокрема, у житловому комплексі «Щасливий», вирізняються оригінальним плануванням кімнат.

По–друге, компанія «НоваБудова» пропонує не просто апартаменти, а й високу якість всієї інфраструктури житлового комплексу, в тому числі підземний паркінг, дитячий майданчик. У будинку працює система охорони та відеоспостереження.