Квартира в новобудові з ремонтом — наскільки це вигідно…

19.03.2019

Купівля житло в новобудові — ідея вигідна у багатьох відношеннях, але увагу зазвичай привертає, перш за все, економія. Різниця у ціні між квартирою від забудовника і житлом, що купується у попереднього господаря на вторинному ринку нерухомості, є дуже суттєвою.

Причин кілька:

  • Відсутність посередників;
  • Бажання забудовника продати всі апартаменти проектного будинку, а не отримати прибуток від разової угоди;
  • Можливість придбати об'єкт нерухомості, коли будинок ще тільки будується, а вартість квадратного метра не є високою.

При цьому, купуючи житло від забудовника, клієнт компанії зазвичай отримує його без ремонту. Для одних це — явний плюс, адже всі кімнати можна оформити на власний смак та уподобання в плані інтер'єру і оздоблення. Але деякі клієнти хочуть придбати квартиру в новобудові з ремонтом, і саме для них забудовник залишає ряд варіантів.

Що включає в себе обробка від забудовника, яка може бути декількох варіантів?

  1. Чорнова. Передбачає мінімум робіт, наприклад, стяжка підлоги, прокладання комунікацій, груба штукатурка.
  2. Передчистова. Квартира стає готовою для декоративного ремонту. Наприклад, відбувається остаточне вирівнювання стін за допомогою шпаклівки, встановлюються підвіконня і міжкімнатні двері.
  3. Чистова. Це означає повну підготовку до в’їзду нових господарів. Фактично можна завозити меблі, адже вже покладено підлогу, на своїх місцях розетки і вмикачі, деякі забудовники навіть облицьовують стіни.

Залежно від виконаних робіт, ціна на квартири пропорційно зростає, але все одно купити квартиру в новобудові з обробкою часто буде дешевше, ніж на вторинному ринку житла.

Який варіант вибрати?

Відповідь на це питання залежить від двох чинників. Перш за все, звичайно, від того, наскільки хоче заощадити покупець житла. Важливо розуміти, що ту частину ремонтних робіт, яку не зробить забудовник або його підрядники, власнику потрібно буде доробляти самому, а це не завжди легко.

Крім того, важливим фактором є і те, яким власник квартири бачить своє майбутнє житло. Оздоблення «під ключ» означає монтаж дверних конструкцій і облицювання плиткою тих приміщень, де вона потрібна. Зрозуміло, якщо власник квартири хоче самостійно підібрати всі ці деталі, йому краще вибрати варіант або без ремонту, або з мінімальною обробкою.

Тут багато що залежить від об’єктів, які пропонує забудовник. Наприклад, житлові комплекси від компанії «НоваБудова» мають автономну систему опалення і всі комунікації там у готовому стані навіть в квартирах, які позиціонуються як житло без ремонту. Так що фактично, навіть у таких варіантах від «НоваБудова» є елементи чорнової або навіть напівчистової обробки.

А якщо в описі об’єкта нерухомості компанії говориться про квартиру з ремонтом, значить, там вже є все для того, щоб привозити меблі і в’їжджати у житло. Тож, якщо мова йдеться про об’єкти цієї компанії, то, бажаючи купити квартиру в новобудові з обробкою, клієнт може замовити ремонт «під ключ». Це вигідно, якщо він хоче переїхати якомога швидше.