Як купити квартиру на Софіївській або Петропавлівській Борщагівці в новобудові і вигідно перепродати

16.04.2020

Софіївська і Петропавлівська Борщагівки – перспективні передмістя Києва, які з кожним роком все більше схожі на повноцінні райони столиці. Інвестувати в житло в цих населених пунктах стає все вигідніше. Купити квартиру на Софіївській або Петропавлівській Борщагівці в новобудові для перепродажу – один із найприбутковіших варіантів. Розповідаємо, як правильно вибрати квартиру, як, власне, перепродати її і які бувають можливі ризики.

Ліквідність об'єкту – головна характеристика, що сприяє успішному перепродажу. Чим вона вища, тим більше шансів на швидкий і максимально вигідний перепродаж. Високу ліквідність мають житлові комплекси із закритою територією, розвинутою інфраструктурою і транспортною розв'язкою, побудовані надійним забудовником, а квартира в ідеалі має сучасне планування з можливістю безболісного перепланування (наприклад, зробити простору кухню–їдальню). Найбільш ліквідними вважають однокімнатні квартири площею 40–45 м2 та двокімнатні – 60–75 м2.

Потенційний прибуток залежить від етапу, на якому куплено житло. Ідеальний варіант – придбати його на початковому етапі будівництва. На думку фахівців, різниця між купівлею квартири на стадії котловану і перепродажем уже готового житла після введення будинку в експлуатацію може становити 30–50% (залежно від ряду факторів). На збільшення цієї різниці впливає і загальна тенденція до зростання з року в рік цін на житло.

Вкладення грошей в купівлю квартири – ризикована справа. Події минулого року навчили, що «заморозитися» можуть навіть об'єкти компаній із репутацією. Зараз не існує механізмів, які гарантують, що вкладені гроші конвертуються у квадратні метри. Враховуйте це. Щоб перевірити забудовника, посидьте на форумах, почитайте відгуки людей, які працювали з конкретним девелопером, перевірте відсутність довгобудів, судових тяжб. В офісі забудовника в обов'язковому порядку перевірте необхідну документацію, що дає право на будівництво об'єкта та право на володіння або користування земельною ділянкою.

Купівля квартири на Софіївській і Петропавлівській Борщагівці в новобудові – ідеальне рішення для вкладення коштів. Але пам'ятайте: намагайтеся не тільки максимізувати прибуток, але й мінімізувати ризики.