Чому варто купити квартиру у Львові подалі від центру

23.12.2019

Сильна сторона Львова – центр, де можна побачити безліч оригінальних споруд з багатовіковою історією. Однак для життя краще підходять віддалені райони міста. Пояснити це дуже просто. Центр привертає увагу тих, хто хоче купити у Львові квартиру, але це переважно недосвідчені покупці. Адже рівень комфорту життя там знаходиться на більш низькому рівні.

Для кого центр Львова є привабливим?

Коротко: в основному – для туристів. І це легко зрозуміти: місто є культурним центром Західної України завдяки численним перевагам, розташованим у Галицькому, центральному, районі.

Місто довго було під владою Австро–Угорської імперії, а потім – Польщі. Це пояснює особливість його архітектурного ансамблю. І в той же час, на щастя, місто не надто постраждало під час воєн, тому його спадок зберігся. У центрі міста можна побачити і більш старі будинки XVI–XVII століття. Вони вражають красою і приваблюють натовпи туристів. І тепер у Львові 18 великих фестивалів на 12 місяців року!

І саме тому краще купити квартиру у Львові подалі від центру

Головних причин три:

  • У старих житлових будинках рівень комфорту поступається новобудовам у рази.
  • Натовпи туристів постійно генерують шум.
  • На околицях міста більше парків, скверів, можна поїхати в ліс на пікнік.

Старовинна архітектура – це вузькі, криві, з бруківкою замість асфальту вулиці. Пробки на таких вулицях – норма.

Окремо варто сказати про квартири в старовинних будинках. Стелі вище 4 метрів ускладнюють обігрів, а система опалення в більшості з них є малоефективною. Труби, проводка – усе не в кращому стані, тому як комунальні платежі, так і заміна елементів комунікацій будинку може викликати додаткові витрати. А квартири в центрі з сучасним ремонтом вирізняються високою ціною.

З іншого боку, житловий фонд середині ХХ століття навіть гірший: застарілі комунікації там поєднуються з ненайпривабливішою радянською архітектурою. Тому оптимальним варіантом купівлі квартири у Львові буде саме новобудова, створена за останніми тенденціями житлової архітектури.