Як вибрати і купити 1-кімнатну квартиру у Львові

09.09.2019

Наразі однокімнатні квартири користуються підвищеним попитом з цілої низки причин, зокрема відносно невеликі суми, які потрібно віддавати за комунальні платежі, компактність, різноманіття варіантів на ринку. Бажаючи купити 1-кімнатну квартиру у Львові, обов’язково ознайомтеся з особливостями ринку, щоб зробити правильний вибір.

Старовинна архітектура Львова – родзинка міста, його надбання й цінність. Втім, жити в таких будинках не завжди зручно з ряду причин:

  • Через високі стелі опалювати ці квартири досить складно, а, враховуючи не завжди сучасні системи обігріву, які можуть бути неефективними, ще й дорого.
  • Незадовільний стан систем водопостачання та електропроводки.
  • Є чимало, на перший погляд, екзотичних, а насправді просто нефункціональних рішень. Наприклад, немало квартир мають туалет «по балкону», тобто за межами, власне, квартири.

Якщо ж шукати квартиру в історичній частині міста, але із сучасними та якісними комунікаціями, ціна на неї може бути досить високою як для однокімнатного житла.

Будинки другої половини ХХ століття теж не не варіант. Однотипні, тісні, темні квартири радянської доби при всьому бажанні не можуть стати справжнім домом, де панує затишок.

Тож купівля 1-кімнатної квартири у Львові може вважатися дійсно вигідною, якщо розглядати новобудови, виконані за сучасними принципами житлової архітектури.

Критерії оцінки квартири у новобудові:

  • Стан комунікацій. Очевидно, проводка та труби мають бути новими, але особливо слід звернути на систему опалення. Якщо вона в будівлі індивідуальна, це економія у довгостроковій перспективі.
  • Інфраструктура самого будинку та навколишньої території. Наявність системи охорони та паркінгу, ліфти й озеленена територія поруч із будівлею – усе це важливо для комфортного життя.
  • Планування. Якісні новобудови створюються за сучасними тенденціями житлової архітектури, надаючи простір для індивідуальних рішень. Наприклад, якщо спальна кімната досить велика, то завдяки переплануванню за ціною однокімнатної квартири можна купити житло з двома спальнями!