Скільки зараз коштує купити двокімнатну квартиру у Львові?

12.11.2019

Двокімнатна квартира – оптимальний варіант для сім’ї з однією дитиною чи двома, а також для молодят, які готуються до майбутнього поповнення. Відтак питання про те, як купити двокімнатну квартиру у Львові вигідно, є актуальним.

Особливості зміни ціни

Тонкощі відображаються на ціні на житло. Деталі, які впливають на вартість:

  • Ремонт. Головний фактор, оскільки виконання додаткових робіт після купівлі не лише забере час, а й коштуватиме додаткових інвестицій.
  • Інфраструктура поблизу будинку. Наявність школи, дитячого садка, а також транспортне сполучення, парки, супермаркети – усе це в кроковій доступності від житла підвищить його вартість.
  • Наявність знакових місць поблизу. Якщо вікна виходять на Оперний театр або з квартири можна побачити Ратушу, це піднімає статус і вартість житла.
  • Час створення будинку. У Львові є житлові будівлі, вік яких складає більше 100 років. Квартири часто перебудовані – є ванна й індивідуальна система опалення. Але зустрічаються і будинки з пічним опаленням за системою, якій 70 років або більше.

Житло в старому будинку без сучасних нововведень дешевше, ніж у будинку житлового фонду 90-х років у тому самому районі. Але найпопулярнішим варіантом залишаються новобудови: вони гарантують високу якість, комфорт, довговічність.

Конкретно про суми та вигоди

Для Личаківського району ціни починаються від 40-45 тисяч доларів. У випадку квартир із ремонтом і зручною локацією вартість росте до 60 тисяч і вище. Приблизно аналогічна ситуація у Франківському, Залізничному та Шевченківському районах. Сихів дорожчий – там купівля обійдеться як мінімум у 55 тисяч доларів. У центрі ціни найвищі – від 70 тисяч. Без ремонту можна знайти і за 35.

Висновок: найкращим варіантом купівлі двокімнатної квартири у Львові є новобудови в центрі. Їх небагато, і це елітні проекти бізнес-класу. Вартість житла там вища, ніж у середньому в місті, але якість оздоблення, планування, інфраструктура та розташування компенсують це.