Нерухомість для інвестування, або куди вкласти гроші для прибутку

07.03.2019

Інвестування — вкладення грошей у той чи інший проект з метою збільшення капіталу в майбутньому. Куди можна вкласти гроші, щоб отримати прибуток? Один з кращих варіантів — нерухомість.

Особливості інвестування у 2019 році

Інвестування у нерухомість означає спробу отримати від неї прямий грошовий дохід, а не використовувати її для житла. Потенційна вигода може приймати дві основні форми:

  • Разовий прибуток. Інвестор купує квартиру за відносно низькою ціною, а згодом, коли її вартість зростає — продає.
  • Постійний пасивний прибуток. Інвестор купує квартиру або комерційне приміщення і здає його в оренду.

У придбанні нерухомості, складність полягає у точному прогнозуванні зростання або зниження її вартості за конкретний період часу. Адже різні чинники можуть як підвищити, так і знизити ціну. Наприклад:

  • Коливання національної валюти країни, де знаходиться об’єкт вкладень;
  • Загальні економічні та політичні успіхи або невдачі країни;
  • Міграція людей у місто, де знаходиться об'єкт нерухомості.

І це неповний список таких факторів. Також потрібно врахувати ліквідність, тобто, наскільки легко можна буде знайти покупця або орендаря.

Ситуація на ринку нерухомості України є досить неоднозначною. З одного боку, за 2018 рік у всій країні в середньому продали більше квартир, ніж у 2017, тобто ліквідність житла зросла. З іншого боку, ціна на квартири сильно впала після трагічних подій 2014–2015 років і падала до кінця 2018 року. Причина такого протиріччя — у коливаннях гривні. Вартість житла у національній валюті зростає зі збільшенням попиту, яким виступає міграція населення. Але курс гривні проти долара США впав настільки сильно, що у доларовому еквіваленті нерухомість стала дешевшою, попри попит на неї.

Інвестування у нерухомість від забудовника. У чому вигода?

Купити квартиру від забудовника — вигідний спосіб примножити капітал. При розрахунках майбутнього доходу варто враховувати етап будівництва будинку, вартість ремонту, коливання курсу долара, а також метод повернення капіталу. Це може бути перепродаж житла або здача його в оренду. Необхідно пам’ятати:

  1. Купуючи квартиру або комерційну нерухомість від забудовника, інвестор не платить ніяким посередникам;
  2. Доцільно вкладати гроші у житло, яке знаходиться на початковому етапі будівництва. Ціни на нього нижчі.

Однак залишається відкритим питання: куди можна вкласти гроші, для отримання прибутку? Серед численних пропозицій, важливо віддати перевагу перевіреному забудовнику, один з яких — компанія «НоваБудова». Багаторічний досвід будівництва житлових комплексів і успішна реалізація проектів залучають інвесторів для покупки квартир. Купуючи житло від «НоваБудова» на етапі будівництва, потрібно трохи почекати зведення будинку і заселення у нього мешканців. Адже ціни на квартири зростають у міру завершення будівництва комплексу.

Тепер ви вже знаєте, куди можна вкласти гроші, щоб отримати прибуток. Залишилося діяти.