Переваги квартири в передмісті Києва

11.12.2020

Купівля житла за межею міста, але на досить близькій відстані від нього – тренд наших днів. Переваги квартири в передмісті Києва незаперечні, тому все більше людей переїжджають жити за місто, особливо ті, хто працює віддалено або має власний автомобіль, щоб їздити на роботу до столиці.

Київ має багато великих і маленьких сателітів, тому можна вибрати свій, що підходить під конкретні запити: розташовані максимально близько до Києва Петропавлівська та Софіївська Борщагівки, розташований поруч із водосховищем Вишгород, оточені лісами Ірпінь і Буча, елітна Конча-Заспа і т.д.

Купуючи квартиру в житловому комплексі в передмісті, відштовхуйтесь від декількох факторів:

якісний забудовник – перший і головний елемент, від якого потрібно відштовхуватися;

розташування – підбирайте населений пункт, з якого можна оперативно дістатися до Києва;

технологія будівництва – кращою на сьогодні вважається монолітно-каркасна, що дозволяє прискорити терміни зведення об'єктів і дає можливість для вільного планування квартир;

інфраструктура – повинна бути самодостатньою; бажано розміщення соціальних і комерційних об'єктів всередині житлового комплексу або поблизу них.

Вибираючи переваги квартир у передмісті Києва в порівнянні зі столичними, ми зупинилися на таких факторах.

1. Ціна. Житло бізнес-класу в передмістях столиці знаходиться приблизно в одному ціновому діапазоні зі столичними квадратними метрами економ-класу. Відповідно, купуючи житло класу «комфорт» або «економ» за містом, ви зможете також зробити в квартирі повний або частковий ремонт. А загальна сума буде дорівнювати ціні економ-квартири на околиці міста.

2. Екологія. Не можна порівняти з Києвом. Так, у місті є в достатній кількості рекреаційних об'єктів (парки, озера, пляжі, сквери і т.д.), але їх ефект перекривається неблагополучної екологічною ситуацією, спровокованою засиллям автомобілів та об'єктів промисловості. За містом шкідливих виробництв менше, а лісів, парків, озер, річок – більше. Додатковим плюсом стане також відсутність шумового забруднення.

3. Густота населення. Забудовники столиці, на жаль, люблять зводити «мурашники», через що страждає і так перевантажена інфраструктура міста. Такі архітектурні форми погано позначаються і на людях, які там живуть. У передмістях Києва таких проблем переважно немає. Тут, на відміну від міста, практикуються, наприклад, клубні формати житла. Мала поверховість подібних споруд дозволяє створити додатковий комфорт на території житлових комплексів таких форматів.